APARATUL DENTAR SPARK CLEAN ALIGNER

Trăim în epoca imaginii, așa că a devenit extrem de important să avem un zâmbet perfect. Însă, dincolo de frumusețea aparentă, primează sănătatea danturii. O dantură sănătoasă, înseamnă o digestie corectă. Dacă procesul de masticație este unul deficitar din cauza aliniamentului dentar, se poate crea o presiune la nivelul maxilarului și al mandibulei ce poate duce în timp la tocirea smalțului dentar, la carii, la retracția gingivală, la pierderea dinților și la probleme digestive.

SCURTĂ PREZENTARE A APARATULUI DENTAR

Compania Spark are o experiență de aproape 60 de ani în domeniul ortodonției. Dezvoltarea continuă a tehnologiei și a materialelor folosite în producerea unor produse stomatologice de top a făcut ca milioane de pacienți din întreaga lume să fie tratați cu succes. Așadar, combinați acest lucru cu experiența medicului specializat, instruit în utilizarea aparatelor dentare Spark și veți avea parte de un zâmbet nou și de o sănătate dentară de invidiat.

ALEGEREA TIPULUI DE APARAT DENTAR

În momentul în care începeți să căutați pe internet informații despre variantele existente pentru îndreptarea dinților, veți găsi o multitudine de dispozitive ortodontice. De la aparatele dentare mobile, la cele fixe (din metal, safir sau ceramică) și până la cele invizibile. Pentru a stabili care este cea mai potrivită soluție pentru dumneavoastră este nevoie să discutați cu un medic specializat în ortodonție.

În urma unei radiografii panoramice se va stabili tratamentul premergător alegerii aparatului dentar potrivit.

Se curăță eventualele carii, se fac extracții acolo unde este necesar pentru a crea spațiu suficient alinierii dinților, se sigilează dinții și măselele pentru a se crea o protecție sigură împotriva unor noi carii, se aplică tratament calciu – fluor și se efectuează un detartraj complet.

După ce toate acestea sunt rezolvate, se ia un mulaj cu amprenta dentară a pacientului pentru a se stabili și modul în care s-a format suprapunerea maxilarului peste mandibulă. Bineînțeles, în tot acest proces de stabilire a modului în care se vor îndrepta dinții contează foarte mult și vârsta pacientului.

În cazul copiilor se recomandă folosirea aparatelor dentare mobile sau fixe, iar pentru adulți sunt potrivite toate variantele de aparate.

TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE APARATUL DENTAR SPARK CLEAN ALIGNER

Cei de la Spark Aligners folosesc materiale brevetate pentru a crea aliniatori puternici, durabili și invizibili. Spark folosește tehnologia TruGEN , ceea ce face ca acest tip de material să fie mai puternic, mai durabil, mai confortabil, deoarece marginea cu care intră în contact gingia este rotunjită, astfel încât această zonă să nu fie rănită. Materialul este transparent și foarte rezistent la apariția petelor. Este considerat cel mai eficient dintre toate materialele utilizate în producerea altor alignere de top. Toate acestea creează formula perfectă pentru eficiență și un zâmbet perfect.

Acest tip de aligner necesită aplicarea și monitorizarea sa de către medicul ortodont specializat în utilizarea aparatelor dentare Spark, deoarece Spark Aligners consideră că acest tip de tratament are nevoie de medici de specialitate instruiți.

AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE SPARK CLEAN ALIGNER

Avantajele acestei metode de îndreptare a danturii sunt următoarele:

 • reprezintă cea mai modernă și mai eficientă procedură;
 • aligner-ul a fost proiectat pentru o viață socială activă, eliminând astfel disconfortul de a zâmbi și a râde, fără grija faptului că aparatul dentar este vizibil;
 • acesta poate fi scos atunci când mâncați, când beți lichide sau când vă spălați pe dinți;
 • se curăță foarte extrem de facil prin clătire și periere ușoară;
 • nu vă încurcă în momentul vorbirii;
 • smalțul dinților nu este afectat în urma tratamentului Spark Clean Aligner
 • este foarte confortabil.

Dezavantajele pot fi următoarele: 

 • tariful acestui tip de aligner este unul ridicat, cu aproximativ 30% mai mare față de un tratament ortodontic clasic;
 • gutiera este indicat să fie folosită 22 de ore pe zi;
 • se schimbă o dată la două săptămâni cu următoarea gutieră din serie;
 • imediat după începerea tratamentul, dar și după schimbarea gutierei cu următoarea din serie, puteți resimți durere și senzație de presiune la nivelul dinților, ca și în cazul celorlalte aparate dentare.
 • nu pot fi utilizate în cazul problemelor dentare complicate. Acest aspect este constat și stabilit de către medicul specialist în urma investigațiilor amănunțite 

CELE MAI COMUNE PROBLEME TRATATE DE SPARK CLEAR ALIGNER

1)  Dinții înghesuiți –  aglomerarea danturii apare atunci când nu există suficient spațiu pentru ca toți dinții să se încadreze în maxilare, astfel că dinții se pot încăleca sau suprapune unii peste ceilalți.

2)  Dinții încrucișați – reprezintă nealinierea corespunzătoare a arcurilor dentare.

3)  Open Bite – o mușcătură deschisă se observă cel mai frecvent atunci când dinții din spate sunt apropiați și se ating, iar din acest motiv dinții din față  nu mai ajung să se atingă pentru o închidere completă.

4)  Overbite/ underbite – acest lucru se întâmplă atunci când dinții superiori și inferiori nu se întâlnesc corect.

5)  Spațierile dinților – acest fenomen apare atunci când dinții sunt mai mici în comparație cu maxilarul și mandibula, astfel că, se creează spațiu între ei.

După cum puteți observa din cele de mai sus, aparatele dentare Spark Clear Aligner sunt extrem de eficiente în rezolvarea problemelor dentare comune, sunt non-invazive, confortabile, protejează smalțul dinților, sunt invizibile și foarte ușor de purtat. Recâștigați-vă încrederea în propriul zâmbet cu aparatele dentare de la Spark Clear Aligner, acum și în clinica Soladent!

Solicită o PROGRAMARE!


PROMO Spark

  ×
  Suna acum!