Nu este intotdeauna posibila mentinerea dintilor sanatosi si frumosi pe viata, si prin urmare, implantul dentar este in prezent cel mai relevant tip de proteza. Clinica de stomatologie soladent.info ofera implanturi dentare de inalta calitate, disponibile pentru orice persoane. Datorita utilizarii anestezicelor moderne eficiente, implantul dentar se realizeaza aproape nedureros, deoarece tesutul osos al maxilarului nu are receptori de durere, efectul anestezic este necesar doar pentru a anestezia mucoasa si periostul, si care nu este mai dureroasa decat orice alta manipulare dentara. Cand trece efectul anestezicului, pacientii pot prezenta doar o senzatie de disconfort, numai in zona de sutura.
Stomatologia chirurgicala are o mare varietate de tehnici in arsenalul sau. Cea mai frecventa operatie chirurgicala in aceasta zona este extractia dintilor. Cu toate acestea, extractia dintilor este, desigur, o masura extrema si, in primul rand, medicii fac tot posibilul pentru a-l conserva. Pentru aceasta, stomatologii recurg adesea la operatii de conservare a dintilor. Acestea includ rezectia apexului radacinii, efectuata cu scopul de a elimina chistul sau granulomul format in aceasta zona, operatiile de chiuretaj si lambou, care vizeaza eliminarea depozitelor subgingivale si a tesuturilor modificate patologic in tratamentul bolilor parodontale. Operatiile chirurgicale sunt de asemenea, utilizate in tratamentul ortodontic. Adesea, medicii stomatologi se ocupa de indepartarea dintilor afectati si distopici, adica a celor care fie nu au erupt, fie au o pozitie gresita. Daca este necesar, conform indicatiilor, se poate efectua o interventie chirurgicala plastica a frenului limbii.
Implantul dentar este cea mai avansata tehnica de refacere a dentitiei astazi, atat cu adentie partiala cat si completa (pierderea dintilor). Tehnologiile avansate care sunt folosite la clinica soladent.info permit gasirea unei cai de iesire din situatia cea mai dificila si redarea zambetelor pe fetele pacientilor.
Despicarea crestei alveolare. Se foloseste pentru atrofierea orizontala, daca grosimea crestei alveolare nu este mai mica de 2 mm. Poate fi efectuat simultan cu implantarea dentara.
Transplant de bloc osos donator. Este folosit pentru resorbtia orizontala sau verticala severa. Implantul este instalat nu mai devreme de sase luni de la operatia plastica.
Regenerare osoasa ghidata. Aceasta operatie se efectueaza in cazul resorbtiei nesemnificative sau moderate in latime si inaltime. Permite implantarea imediata dupa acumulare.
Ridicarea sinusurilor este o acumulare de tesut osos in maxilarul superior prin ridicarea podelei sinusului maxilar si umplerea cavitatii rezultate cu material osteoplastic. Tehnologia este utilizata cu localizarea stransa a sinusului maxilar si a atrofiei osoase in zona a 5-7 dinti de mestecat. De obicei se realizeaza impreuna cu implantarea.
Daca dupa o extractie a dintilor a trecut mult timp si pacientul are o deficienta osoasa, chirurgul trebuie sa gaseasca o alternativa la metoda aleasa de restaurare a danturii sau de marire osoasa pre-do (altoire osoasa) – si desigur, atunci costurile de implantare cresc, dar riscurile sunt reduse la minimum.
Unul dintre factorii pentru implantarea de succes, conform protocolului clasic, este o cantitate suficienta de tesut osos (cel putin 10 mm inaltime). Cu absenta prelungita a dintilor, aportul de sange in zona in care au fost localizati scade, ceea ce duce la atrofierea osoasa pe orizontala sau verticala si, in unele cazuri, simultan de-a lungul a doua planuri. Inaltimea si latimea maxilarului scade, iar structura artificiala in timpul implantarii nu va da rezultate bune, deoarece va fi instabila si nesigura. In plus, implantarea cu sisteme traditionale in astfel de circumstante este pur si simplu periculoasa.