Fatete dentare

Numărându-se printre cele mai estetice lucrări protetice, folosite la corecţia estetică a dinţilor anteriori, faţetele dentare sunt lipite de suprafaţa anterioară a dinţilor, oferindu-le acestora un aspect extrem de natural şi de plăcut.
Rolul faţetelor dentare din ceramică este acela de a oferi pacientului o restaurare care să se integreze perfect în fizionomia acestuia, să răspundă cerinţelor estetice, să fie în armonie cu gingia şi să păstreze vitalitatea dinţilor cât mai mult timp.
Faţetele dentare sunt biotolerate, oferind o stabilitate chimică crescută, având o toxicitate scăzută asupra ţesutului moale (gingie), nefiind iritabile la nivelul acestuia. De asemenea, datorită suprafeţelor netede şi lucioase, faţetele dentare reduc aderarea plăcii bacteriene şi, în consecinţă, împiedică procesul de inflamaţie a gingiilor.
Asemănătoare unor unghii false, faţetele dentare sunt foarte subţiri, dimensiunile acestora atingând maxim 0,5- 0,7 mm, iar procedura de integrare perfectă în structura dintelui e simplă: se cimentează pe dinte cu adezivi de ultimă generaţie.

Durata de viaţă a faţetelor dentare

Respectarea întocmai a protocoalelor de realizare şi întreţinere asigură faţetelor dentare o durată de viaţă lungă. Pentru aceasta, pacientul este nevoit să poarte noaptea o gutieră în scopul protejării acestor delicate lucrări protetice.

Probleme rezolvate cu ajutorul faţetelor dentare (veneers)

Coloraţii exogene, coloraţii puternice precum cele cauzate de tratamentul cu tetraciclină, defecte de formă şi structură, defecte de dezvoltare a structurii dure dentare, fisuri, fracturi superficiale, defecte uşoare de aliniere a dinţilor şi spaţieri (treme şi diasteme).
Faţetele dentare garantează obţinerea unui rezultat estetic extrem de bun, cu sacrificiu minim de substanţă dentară.

Fatele dentare sunt un truc la indemana pacientilor, dar si a medicilor stomatologi, pentru a retusa orice defect de forma/culoare. Parerile sunt impartite in lumea zambetului perfect, dar Clinica SoldaDent, va asigura ca metoda este minim invaziva.

Cum se aplica fatele dentare?

Fatetele se lipsesc direct pe suprafata dintelui, astfel incat indepartarea nervului nu este necesara.

Cum ma ajuta fatele dentare din punct de vedere estetic?

Fatele dentare au rolul de a corecta defectele mici a danturii. Cu ajutorul acestora se pot inchide spatiile interdentare (strungareata), se corecteaza culoarea, iar dintii dumneavoastra vor fi perfect aliniati.

Fatele dentare nu jeneaza?

Singura sensibilitate pe care o veti simții este in primele cateva zile de la aplicarea fatetelor dentare. Aceasta este cauzata de pregatirea dintelui pentru fatetele dentare. Aceasta dispare in cateva zile. Fatele dentare sunt foarte usoare, de obicei comparate cu unghiile false sau coaja de ou. Nu irita gingia.

Nu trebuie schimbate la ceva timp?

Daca pacientul are o igiena orala minutioasa si poarta o gutiera de protejare a fatetelor pe timpul noptii, prelungeste cu mult durata de viata a fatetelor dentare.PROMO Spark

    ×
    Suna acum!